St Görans Röntgen

Just nu sitter jag i väntrummet på röntgen. Jag är klar med undersökningen men dom vill att jag hänger kvar i 30 minuter pga min reaktion som jag fick i sommras av kontrastvätskan. Den var inte rolig ☝🏼

Hade så svårt att somna i natt. Kändes som att jag var vaken hela natten. Milena frågade mig om jag var nervös över beskedet från röntgen men jag sa att jag inte tänkt så mycket på det. Men i natt var det det enda jag tänkte på.

LÅNG BREAK HÄR PÅ 40 MIN!

Precis när jag tar den här bilden på toa hinner jag få i mig en mugg med vatten tittar mig i spegeln och ser att jag börjar blomma ut i ansiktet. En röd färg börjar sakta sprida sig i ansiktet. Jag ut och sätter mig i väntrummet. Jag tar fram mobilen och börjar blogg och då kommer sjuksköterskan ut och säger att jag kan gå hem. Men hon hajjar till och böjer sig fram och kollar mitt ansikte och säger: Nej, följ med mig tillbaka in i rummet. Vi går tillbaka in och jag lägger mig ner. Det röda börjar blomma upp på händerna och går sakta upp för armana och slutar vid axlarna. Hon tittar bakom mina öron och hals där jag också är röd. Hon kopplar på en syremask på mig och kollegan ringer ner till akuten.

Man ser nästan lite runt näsan på bilden här.

Åh herre jösses inte igen tänker jag och blir rädd. Tårarna smyger diskret ner för ansiktet och det enda jag tänker på är: Helvete, jag måste boka av träningen annars kommer jag få en prick. Därefter känner jag ett tryck strax nedanför halsen och då känner jag hur paniken tar tag i mig: Lugn och fin nu tänker jag. Andas. Ingen fara Maggi, du är på helt rätt ställe om det skulle skita sig. Andas! När jag får kontroll över mig själv börjar trycket under halsen att släppa. Bra jobbat tjejen, säger jag till mig själv.

Nu ligger jag på akuten. Det röda som spridit sig på min kropp har sakta börjat dra sig tillbaka. Jag mår bra. Blir nog kvar en timme eller så innan jag får gå hem.

Hörde jag Drama queen? 👂🏽 oh yes! 🙌🏼

💋Mags

2 reaktioner på ”St Görans Röntgen

  1. Maggie – jag tänker så mycket på dig! Jag vill verkligen inte att du ska vara sjuk. Jag hejar på dig. Håller tummarna för dig och hoppas att tumören blir mindre och mindre. Livet är så orättvist. Kram från Carina (timber)

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s